Informatie

 

 

Een uniek spel! Als je mee doet, krijg je toegang tot jouw eigen plek op deze website voor jouw voorspellingen. Je geeft voor elke rit van de Tour de France een tijd op. De tijd waarvan jij denkt dat de etappewinnaar van die dag nodig heeft om van start naar finish af te leggen. In uren, minuten en seconden. Wie er het dichtst bij zit, krijgt de meeste punten. Dus: in dit spel is niet belangrijk welke coureur wint, alleen de tijd die hij heeft gereden. Moeilijk? Welnee, iedereen kan het. Op de website staan namelijk ook richttijden die je als leidraad kunt gebruiken. We spelen vooral voor het goede doel. Er is een eenmalige inleg van 5 euro per deelnemer (kinderen t/m 15 jaar 2 euro) voor de hele tour. De helft van de inleg gaat naar de KWF kanker bestrijding. De andere helft naar de winnaars.

 

 

Een korte uitleg van het spel

De bedoeling is dat je voor iedere etappe de tijd opgeeft waarvan jij denkt dat de winnaar in de Tour de France die dag nodig heeft om de afstand tussen start en finish af te leggen. Let wel: in uren, minuten EN SECONDEN want de strijd kan spannend zijn, zeker bij tijdritten! Diegene die er het dichtst bij zit, krijgt de meeste punten (zoveel punten als er deelnemers zijn). Dit loopt af tot de slechtste deelnemer, die voor de moeite toch nog 1 punt krijgt. Als je daarbij de tijd op de seconde precies hebt voorspeld (ja, dit komt voor!), verdien je nog eens extra bonuspunten.

 

Voor alle duidelijkheid: in dit spel is niet belangrijk welke coureur wint, alleen de tijd die hij heeft gereden. Je opgave is afhankelijk van bijvoorbeeld het soort rit (vlak, bergen, tijdrit), het weer (regen, hitte, wind), de strijd tussen de koplopers, soms door valpartijen, dopinggebruik enzovoorts. De uitslagen kun je elke dag op de website bekijken. En als je abonneert op de Tour de Boer Twitter weet je als eerste de uitslagen!

 

 

Tips

Het spel is het meest spannend als je je voorspelling iedere keer voor één etappe opgeeft. Zo kun je de voorspelling mooi inschatten naar hoe het de wedstrijd en het klassement in de Tour de France verloopt. Je loopt dan wel een risico om een keer te vergeten om (op tijd) je opgave in te vullen. Dan scoor je natuurlijk weinig punten. Het is daarom verstandig om een of meerdere ritten vooraf in te vullen zodat er in ieder geval een tijd staat. Je kunt immers elke dag je tijd wijzigen (tot 11.00 uur voor de rit van die dag).

 

Bij het invullen van je voorspellingen-formulier kun je de start en finishplaats bekijken door met je muis over het blauwe icoontje te bewegen, je ziet dan de route die gefietst gaat worden.

 

Om het je nog gemakkelijker te maken is er een herinnerings-service. Als je de ochtend voor een etappe nog geen tijd hebt ingevuld, wordt je met een e-mailtje er nog even aan herinnerd dat je dat tot 11.00 uur alsnog kunt doen.