Spel informatie

Een uniek spel! Als je mee doet, krijg je toegang tot jouw eigen plek op deze website voor jouw voorspellingen. Je geeft voor elke rit van de Tour de France een tijd op. De tijd waarvan jij denkt dat de etappewinnaar van die dag nodig heeft om van start naar finish af te leggen. In uren, minuten en seconden. Wie er het dichtst bij zit, krijgt de meeste punten. Dus: in dit spel is niet belangrijk welke coureur wint, alleen de tijd die hij heeft gereden. Moeilijk? Welnee, iedereen kan het. Op de website staan namelijk ook richttijden die je als leidraad kunt gebruiken. We spelen vooral voor het goede doel. Er is een eenmalige inleg van 5 euro per deelnemer (kinderen t/m 15 jaar 2 euro) voor de hele tour. De helft van de inleg gaat naar de KWF kanker bestrijding. De andere helft naar de winnaars.

 

Een korte uitleg van het spel

De bedoeling is dat je voor iedere etappe de tijd opgeeft waarvan jij denkt dat de winnaar in de Tour de France die dag nodig heeft om de afstand tussen start en finish af te leggen. Let wel: in uren, minuten EN SECONDEN want de strijd kan spannend zijn, zeker bij tijdritten! Diegene die er het dichtst bij zit, krijgt de meeste punten (zoveel punten als er deelnemers zijn). Dit loopt af tot de slechtste deelnemer, die voor de moeite toch nog 1 punt krijgt. Als je daarbij de tijd op de seconde precies hebt voorspeld (ja, dit komt voor!), verdien je nog eens extra bonuspunten.

Voor alle duidelijkheid: in dit spel is niet belangrijk welke coureur wint, alleen de tijd die hij heeft gereden. Je opgave is afhankelijk van bijvoorbeeld het soort rit (vlak, bergen, tijdrit), het weer (regen, hitte, wind), de strijd tussen de koplopers, soms door valpartijen, dopinggebruik enzovoorts. De uitslagen kun je elke dag op de website bekijken. En als je abonneert op de Tour de Boer Twitter weet je als eerste de uitslagen!

  

Tips

Het spel is het meest spannend als je je voorspelling iedere keer voor één etappe opgeeft. Zo kun je de voorspelling mooi inschatten naar hoe het de wedstrijd en het klassement in de Tour de France verloopt. Je loopt dan wel een risico om een keer te vergeten om (op tijd) je opgave in te vullen. Dan scoor je natuurlijk weinig punten. Het is daarom verstandig om een of meerdere ritten vooraf in te vullen zodat er in ieder geval een tijd staat. Je kunt immers elke dag je tijd wijzigen (tot 11.00 uur voor de rit van die dag).

Bij het invullen van je voorspellingen-formulier kun je de start en finishplaats bekijken door met je muis over het blauwe icoontje te bewegen, je ziet dan de route die gefietst gaat worden.

Om het je nog gemakkelijker te maken is er een herinnerings-service. Als je de ochtend voor een etappe nog geen tijd hebt ingevuld, wordt je met een e-mailtje er nog even aan herinnerd dat je dat tot 11.00 uur alsnog kunt doen.

 

 

Spelregels 


1.        Inschrijving als deelnemer kan vanaf zondag 30 juni tot en met vrijdag 5 juli 2019. Het account wordt na ontvangst van betaling van de inleg in de uitslagberekening opgenomen.

2.        Met 'je opgave' wordt bedoeld de tijd in uren, minuten en seconden die je verwacht dat de ritwinnaar van die dag er over gaat doen om de etappe te winnen.

3.        Je eerste voorspelling(en) moet(en) uiterlijk zaterdag 6 juli 2019, voor 11.00 uur, geheel of gedeeltelijk op de website zijn ingevuld.

4.        Wijzigingen in reeds opgegeven tijden kunnen tot 11.00 uur van de betreffende rit van die dag worden opgegeven.

5.        Degene waarvan de opgave het dichtst bij de echte eindtijd komt, krijgt die dag het maximale aantal punten. Dit aantal is gelijk aan het aantal deelnemers van de competitie. De afwijking telt. Het doet er niet toe of dit boven of onder de eindtijd is. Dit telt af tot aan de slechtste deelnemer die nog één punt krijgt.

6.        Er wordt gewerkt met een ex aequo telling. Gelijke afwijking betekent gelijke punten.

7.        Als je opgave op de seconde klopt met de winnende tijd krijg je bonuspunten. Het aantal bonuspunten is gelijk aan de helft van het aantal deelnemers van de competitie.

8.        Aangehouden worden de eindtijden zoals deze worden gepubliceerd door de officiële Tour de France directie (Societe du Tour de France).

9.        Eindtijden van (ploegen)tijdritten worden door de Tourdirectie vermeld in tienden van seconden. Dit zal voor de Tour de France competitie rekenkundig worden afgerond op hele seconden.

10.     De afstanden en richttijden die in de Tour de France competitie worden gebruikt zijn overeenkomstig de opgaven van de officiële Tour de France directie (Societe du Tour de France).

11.     Bij afwijkende situaties (zoals: afgelaste of gewijzigde etappe, diskwalificatie van de ritwinnaar en dergelijke) beslist de competitiebeheerder over de gevolgen voor de competitie (zoals: aanpassing reeds gepubliceerde uitslag of elke deelnemer krijgt gelijk aantal punten).

12.     Winnaar van de poedelprijs is degene die na de laatste etappe als laatste in het algemeen klassement staat geplaatst. Deze deelnemer mag niet meer dan twee ritten geen opgave hebben doorgeven anders gaat de prijs naar de op een na laatste deelnemer, enzovoorts.

13.     Er is voor deelname aan de competitie 2019 een inleg van € 5,00, kinderen tot en met 15 jaar € 2,00. De helft van de totale inleg wordt gedoneerd aan het KWF. De andere helft, met aftrek van kosten bankrekening TdB, wordt verdeeld onder de drie eindwinnaars en de winnaar van de rode lantaarnprijs.

14.     De donatie aan het KWF zal op deze website worden gepubliceerd.

15.     De begroting van de competitie zal op deze website worden gepubliceerd.

16.     Opgaven uitsluitend via de website, niet telefonisch of anderszins.
17.     Privacy reglement: Tour de Boer gebruikt, om het spel te kunnen spelen, je naam en je e-mailadres om met je te kunnen communiceren. Je volledige naam is alleen te zien na inlog, ook van de einduitslag van vorige edities. Als je wordt genoemd op de homepage gebeurt dit uitsluitend met je voornaam. Je gegevens worden nooit gedeeld met derden. Deze gegevens blijven uiterlijk een jaar na beëindiging van het spel bewaard om een prijs uit te kunnen reiken en om je uit te nodigen voor het volgende spel. Voorafgaand aan de openstelling van de inschrijving  voor het volgende spel worden alle gegevens van het afgelopen jaar gewist.